Vinlistan

Så här rankar jag intressanta viner som jag provat i all enkelhet den senaste tiden. Bäst kvalitet listas överst. En asterisk (+) framför namnet visar mina favoriter och det som jag tycker varit det godaste eller mest spännande vinet. En siffra i parentes anger poäng i en 100-gradig skala (och att vinet blivit provat en aning mer mer seriöst). Ett minustecken framför vinet betyder att det var en besvikelse.

Viner  
Röda Vita
+Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 1990 (94)
+Santa Sofia 2000 Amarone d V Classico (93)
+La Chapelle 1997 (92)
+Chateau Mont Redon 1995 (92)
Chateau la Nerthe 2000 (91)
Cornas Vieilles Vignes 1997 Alain Voge (91)
Vila Santa 2001 (90)
Graillot Crozes-Hermitage 2000 (90)
Graillot Crozes-Hermitage 1999 (88 )
Thomas Hyland Shiraz 2006 (88 )
Vila Santa 2002 (86)
Vila Santa 2005 (86)
Allesverloren Shiraz 2006 (84)
+Bollinger Grande Anée Brut 1990 (94)
+Zind-Humbrecht Riesling Clos Saint Urbain 1996 (93)
+Zind-Humbrecht Riesling Brand 1997 (93)
+Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 1996 (93)
+Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 1997 (92)
+Trimbach Riesling Clos Sainte Hune 1992 (92)
Maximin Grünhäuser Abstberg Kabinett 1998 (90)
+André Clouet Grand Réserve (89)
Bonterra Chardonnay 2005
André Clouet Grande Reserve (88 )
Catena Chardonnay 2006 (88 )
Clay Station Viognier 2005 (88 )
-Zind-Humbrecht Riesling Clos Saint Urbain 1996 (86)
Delicato Viogner Chardonnay 2006
Redwood Creek Chardonnay 2005
Vida Orgánica Torrontés (nr 6587) 2007

-Giancarlo Ceci Chardonnay 2007

3 Responses to “Vinlistan”

  1. 1 Beetype

    Har du några förslag på vin till indisk mat? Kanske lammgryta och någon grönsakscurry till det.

  2. En sån där traditionell vinsnubbe skulle säga att vitt vin – typ en ganska frisk och syrlig riesling – skulle passa till indisk mat. Jag tycker nog att det mesta funkar så länge det inte är något stramt och strävt rödvin (som skär sig med kryddig mat). Är det stark mat så skulle jag köra vitt vin eller bira. Men till en kryddig och kanske gräddig lammcurry ett fruktigt rödvin – kanske en shiraz från Australien. Inget dyrt. Och Calvados fungerar nog inte då heller…;)

  3. 3 Beetype

    Ungefär samma förslag fick jag från en herre som inte tål rödviner; och då blev jag misstänksam. Tydligen utan anledning. Måhända går man på vitt alltså. Huruvida maten är/blir stark vet man inte i nuläget.
    Tack för tipset, Ulf!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: