Sardinien juni 2009: om foto

01Jul09

Nu är jag (nästan) klar med bearbetningen av mina egna semesterbilder från Sardinienresan. Att fotografera är en vånda även om det är kul. När jag är på plats så plåtar jag nästan hela tiden, vilket ibland leder till att jag inte riktigt är med själv. Väl hemkommen så är det många timmars efterbearbetning av bilderna. Jag fotograferar alltid i råformat efterom det är lättare att rädda misstag. Bilderna framkallas till JPEG filer i ett bearbetningsprogram och slutbearbetas (rotation och beskärning) i ett annat. Det tar egentligen inte så lång tid, men när bilden är öppen frestas jag att pilla lite och göra bilden mer lik hur jag kände att det var i när bilden togs (vilket inte alltid är detsamma som hur det precis såg ut). Jag undrar ibland varför jag lägger ner så mycket tid och pengar på fotografering. Det gör min fru också. Men jag har faktiskt fotograferat sedan mitten av 70-talet och det är roligt att hålla på med något skapande då och då. (Efter resan har jag dessutom köpt en ny kamera. Till detta återkommer jag inom kort.)

Under sex dagar tog jag 549 bilder, av dessa finns ca 500 kvar. Jag är dålig på att rensa. Av bilderna har 113  stycken laddats upp på Flickr och av dessa är ca 70 stycken synliga för alla. Kanske fyra eller fem är enligt min mening bra bilder. Jag gillar att bygga panoraman (en bild sammansatt av flera bilder som överlappar i skarvarna) och det är ofta 2-8 bilder i ett panorama så det är alltid färre motiv än bilder i mina bildmappar.

Bilden på klädnyporna och Martins skugga gillar jag i förra inlägget. Sedan tycker jag om bilderna nedan (och några till). Vad tycker du?

På promenad i den otroligt vackra staden Bosa söder om Alghero

Ett strandhak på Maria Pia-stranden i Alghero i solnedgången

Ett strandhak på Maria Pia-stranden i Alghero i solnedgången

En skabbig katt i den öde byn Fertilia

En skabbig katt i den öde byn Fertilia. Byn byggdes på 30-talet av Mussolini på utdikade våtmarker norr om Alghero.

Huvudgatan i byn Fertilia

Huvudgatan i byn Fertilia. Det är en spökstad som förmodligen endast lever upp under juli och augusti när de italienska turisterna väller in

För den som vill se semesterbilderna uppdelat topografiskt kan se följande album:

Alghero
Fertilia
Bosa
Rebeccu

Annonser


No Responses Yet to “Sardinien juni 2009: om foto”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: