Sardinien i juni 2009

21Jun09

Familjen har just kommit hem från en veckas semester på Sardinien. Vi reste med Fritidsresor och huserade i turiststaden Alghero. Charter är smidigt. Ena stunden vacklar man upp i ottan och medelst gryningstaxin forslas man till Arlanda. Nästa stund står man och blinkar i solen i en helt annan värld. Det är häftigt. Det var också första gången som sonen Martin (som fyllde åtta under resan) var ute i stora välden. Vi kan kalla det en första test. Det gick bra.

Vädret var otroligt bra. Jag tror inte att jag så ett moln på hela tiden. Alghero är en vacker, om än väldigt turistorienterad, plats där vanan av turism slipat bort nästan all påträngdhet och sådant obehagligt sydländskt som känns jobbigt för en som inte är van. Prisnivåerna är ganska höga och just nu när den svenska peson inte är värd så mycket, är det rejält dyrt att semestra här. 500 Europengar räcker inte långt om man inte ska lida. Hotellet Oasis (vi hade en lägenhet) är av god mellanklass och otroligt kommersiellt orienterat. Allt kostar extra. Hotellet är beläget längst i norr i staden, ett stenkast från den utmärkta stranden Maria Pia. Fristidsresors arrangemang var effektivt och inte helt opersonligt. Det var en lyckad semester tycker jag.

Frun och sonen badade hela tiden i poolen eller ute i saltplasket. Jag själv körde en mer medelålders blekfet strategi som innebar ett värdigt sittande i skuggan eller någon form av aktivitet på jakt med kameran i högsta hugg. Därför kommer jag plåga er med några bilder. Håll till godo!

Vad vore ett semestinlägg utan en bild på hotellet och poolen?

Vad vore ett semestinlägg utan en bild på hotellet och poolen?

Maria Pia-stranden mot kvällningen. Kanske togs ett par bilder på solnedgången?

Balkongskuggor

Balkongskuggor

Vatten och bröd serverades ibland från pentryt.

Vatten och bröd serverades ibland från pentryt.2 Responses to “Sardinien i juni 2009”

  1. 1 kullenmannen

    ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång”

    Härliga bilder!

    /Claes

  2. Tack! Nu när det är fint väder hemma är det helt OK. Annars hade jag inte haft något mot att stanna där nere en lång, lång tid.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: