Låg ambitionsnivå

31Jan09

Jag har på senaste tiden besökt två lite finare hotellresturanger i Stockholm för affärsluncher. Det rör sig om Lydmar Hotell och Mornington Hotell på Nybrogatan. Miljö och service är förstklassig, maten är mycket god eller i sämsta fall god och nästan prisvärd. Det som förvånar mig är kaffet. Den dubbla espresso som serveras efter maten är totalt oinspirerad, blek, okoncentrerad, onyanserad och smakfattig. Det smakar som automatkaffe gjort på en enkel Robusta-stinn blandning, även om det kanske är korrekta extraktioner som syftar till att få fram mjukt kaffe. Många tycker säkert det är OK. Smaken är ju som baken. Men varför laga toppkäk, ha otroligt genomtänkta vinlistor i den mest stylade intreör och sedan ge upp och inte ha någon ambition alls när det gäller kaffe? Det är som om de skulle bjuda på Hemglass-pinnar till efterrätt…2 Responses to “Låg ambitionsnivå”

  1. Såg att jag inte är ensam om denna iakttagelse om kaffet på bättre krogar: http://www.riktigtkaffe.se/showthread.php?t=2671. Här finns emellertid tips om krogar som har högre ambitioner.

  2. Tja, vi har varit i kontakt med de flesta bättre restauranger som vi har kommit på men de värdesätter hellre inköpspriset på det skräpet som de köper än kvaliteten ut till kunden. Det löjliga är att gör man ett bra kaffe går det att tjäna ännu mer än med ett trist… om inte annat kommer den första restaurang som verkligen satsar på kaffet att få en hel del uppmärksamhet. Stora delar av kaffesverige skulle garanterat göra en massa gratis marknadsföring på siter, twitter, bloggar, etc…. Jag skulle iaf det!

    Se mer om Gusto:
    http://www.gustokaffe.se
    http://blog.gustokaffe.se
    http://www.twitter.com/mathiasgaunitz


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: