Storartade syrliga nyheter

26Okt08

Börsfall och presidentval är ganska ointressanta i jämförelse med riktigt viktiga nyheter. Fick just ett SMS av Arkland att chipstillverkaren Estrella återupptar tillverkningen av salt & vinegar-chips. Förutom att de är goda så väcker de en speciell nostalgisk känsla hos oss anglofiler. Nu finns det åter möjlighet att fräta lite på tungan. Det var ganska många år sedan Estrella slutade med s & v. 

Nu ska det i sanningens namn sägas att det funnits ett antal fabrikat av s & v att tillgå för den som verkligen haft suget och rätt pusher. Det är också så att Estrellas s & v var väl snälla och slätstrukna förra gången som de tillverkades. De nya heter New och lovar kanske ett nytt recept. Här kommer några tips på lite tuffare preparat:

Burts chips från GourmetHouse.se
GourmetHouse.se

Dirty Potato Chips Salt & Vinegar. Finns på Grays och ibland på ICA Torgkassen i Uppsala. The real stuff. Tuffa och tungt frätande på tunga och tänder. Dyra som synden (125 g påsar). Gravt beroendeframkallande.

Burts Hand Fried Salt & Vinegar. Handfriterade stora tunna, färska lantliga chips i 40 g påsar med terroir från Devonshire i England. En aningen mer eleganta och friska än Dirty’s. Läs mer om dessa superchips på Taffel.se. Köp från GourmetHouse på nätet som även säljer Stubbs, världens bästa BBQ-sås. Det är m a o inte svårt att få till en beställning över 500 spänn och få fraktfritt.

Det finns också chips från Kettles och Lay’s/Walker’s med s & v-smak att tillgå via butik och postorder. Det var ett tag sedan jag provade dessa och minnet sviker om de är goda eller inte.

Diskutera salt & vinegar-chips på minhembio.com eller taffel.se.

Annonser


One Response to “Storartade syrliga nyheter”

  1. 1 Ulf

    Nu har testat Estrellas s & v. Väldigt snälla och ganska mjuka jämfört med de anglosaxiska rivjärnen. Max 2/5 i betyg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: